• Τι είναι το Voluma;

Το Voluma αποτελεί την πιο παχύρευστη μορφή του υαλουργικού οξέος. Με την πάροδο των χρόνων το πρόσωπο χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του. Αυτό οφείλεται στη μείωση του όγκου των ιστών και τη σταδιακή μετακίνηση των ιστών του υποδορίου λίπους προ τα κάτω. Το Voluma μπορεί να δώσει όγκο και να γεμίσει ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες, αφήνοντας το πρόσωπο αναζωογονημένο και φρέσκο.

  • Πού μπορεί να εφαρμοστεί το Voluma;

Το Voluma μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά μέρη του προσώπου και να αποκαταστήσει το σχήμα και τον όγκο που το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο γερασμένο. Συγκεκριμένα το Voluma προσθέτει όγκο σε μέρη που έχει μετακινηθεί το υποδόριο, όπως τα ζυγωματικά, οι παρειές, η περιοχή κάτω από τα μάτια, οι γωνίες της κάτω γνάθου καθώς και στους κροτάφους και το μέτωπο. Τοποθετείτε πάντα κάτω από το δέρμα στο υποδόριο, τους μύες και το περιόστεο. Η εφαρμογή του Voluma  είναι μια γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία, η οποία όμως θα πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή, καθώς αν τοποθετηθεί λανθασμένα στο χόριο του δέρματος μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως δυσμορφίες στην περιοχή. Όταν το Voluma εφαρμοστεί, αλλάζει τη δομή των μονάδων του προσώπου σε μόλις λίγα λεπτά. Λόγω της πιο συμπαγούς μορφής του, αποκαθιστά μεγαλύτερα ελλείμματα ιστού και όταν εφαρμόζεται σε περιοχές όπως είναι τα ζυγωματικά χαρίζει αναζωογόνηση και φρεσκάδα.

  • Από ποια ηλικία και πάνω συνιστάται η εφαρμογή του Voluma;

Η εφαρμογή του Voluma συνιστάται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που το δέρμα του προσώπου τους έχει αρχίσει να χαλαρώνει και να εμφανίζονται ρυτίδες. Η συνηθέστερη ηλικία εφαρμογής του είναι από 40 ετών και άνω, αν και μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεώτερα άτομα.

  • Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του Voluma;

Το Voluma διαρκεί σχεδόν το διπλάσιο χρόνο από τα απλό υαλουρονικό οξύ. Η σύσταση του είναι πλήρως απορροφήσιμη από τον οργανισμό και τα αποτελέσματα διαρκούν από 18 έως και 24 μήνες.

  • Το Voluma μπορεί να παρουσιάσει παρενέργειες;

Το Voluma φέρει πιστοποίηση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, οπότε είναι εξίσου ασφαλές με τους υπόλοιπους τύπους του υαλουρονικού οξέος. Παρόλα αυτά, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών, οι οποίες είναι:

  1. Αλλεργική αντίδραση, με την εμφάνιση οιδήματος
  2. Εκχυμώσεις
  3. Ήπια φλεγμονή
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Voluma;

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του Voluma είναι πως πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία, η οποία δεν χρειάζεται ανάρρωση.  Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται άμεσα και διαρκούν διπλάσιο χρόνο από το υαλουρονικό οξύ, περίπου δηλαδή από 18 έως και 24 μήνες. Επιπλέον, μπορούμε να ανοικοδομήσουμε το πρόσωπο και να του χαρίσουμε το σχήμα και την όψη που είχε παλιότερα, με τα αποτελέσματα να είναι φυσικά και το πρόσωπο να φαίνεται αναζωογονημένο, ξεκούραστο και φρέσκο. Τέλος, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως τα νήματα PLLA ή τα νήματα Silhouette soft για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα.