• Τι είναι τα boosters;

Η θεραπεία με boosters είναι μια νέα θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης του δέρματος της οποίας τα αποτελέσματα διαρκούν στο χρόνο. Τα boosters είναι ένας νέος τύπος υαλουρονικού οξέως, τα οποία εγχέονται μέσα στο δέρμα και όχι κάτω από αυτό διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και αποκαθιστώντας την υδατική του ισορροπία.

 • Πώς δρουν τα boosters;

Τα boosters προσφέρουν έντονη ενυδάτωση εις βάθος, διεγείρουν τους ινοβλάστες και προάγουν τη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται το πάχος της επιδερμίδας, η ελαστικότητα και η σφριγηλότατα του.

 • Πώς εφαρμόζονται τα boosters;

Η εφαρμογή των boosters γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι διάχυτα με μια πολύ λεπτή ειδική βελόνα μεσοθεραπείας και ο άλλος τρόπος είναι με μικροκάνουλα. Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζεται τοπική αναισθησία ή αναισθητική κρέμα αν θέλει ο ασθενής, καθώς η θεραπεία είναι ανεκτή και χωρίς αναισθησία λόγω της λιδοκαϊνης που περιέχει.

 • Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται τα boosters;

Η θεραπεία με boosters ενδείκνυται για:

 1. Όλους τους τύπους δέρματος
 2. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες. Στις νεαρές ηλικίες επιτυγχάνει αντιγήρανση και εξαιρετική βελτίωση της υφής του δέρματος δίνοντας λάμψη και βαθιά ενυδάτωση, ενώ σε ηλικίες άνω των 40 ετών συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος με πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητάς του
 3. Σε ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα
 4. Σε λεπτά και φωτογυρασμένα δέρματα
 5. Στις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος
 6. Σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, τις λεπτές ρυτίδες του ντεκολτέ και τα χέρια για τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος
 7. Σε ουλές και ατέλειες της επιφάνειας του δέρματος
 8. Για βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση του δέρματος μετά τους καλοκαιρινούς μήνες
 • Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή των boosters και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής boosters γίνονται ορατά μετά από λίγες ημέρες. Το δέρμα αποκτά τη σφριγηλότητα που είχε χάσει, οι λεπτές ρυτίδες έχουν αποκατασταθεί, η πάχυνση του λεπτού δέρματος και ο τόνος του είναι αισθητά καλύτερα και η γενικότερη εικόνα του προσώπου είναι πιο νεανική, ξεκούραστη και φρέσκια. Τα αποτελέσματα διαρκούν ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος πριν τη θεραπεία, αλλά σε γενικές γραμμές διαρκούν περίπου 1 χρόνο. Παρότι τα boosters λόγω της κολλαγονογένεσης που δημιουργούν, επιφέρουν μακρόχρονα αποτελέσματα.

 • Η θεραπεία με boosters πραγματοποιείται μια φορά μόνο ή χρειάζεται μια σειρά συνεδριών;

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο εξαρτάται από το πρόβλημα και τους στόχους που θέτετε στην πρώτη συνεδρία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και αναλόγως το πρόβλημα μπορεί να προταθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης ή ένα θεραπευτικό πρόγραμμα εντατικής ενυδάτωσης με μεσοδιαστήματα 4 εβδομάδων μέχρι να επανέλθει η υδατική ισορροπία στο δέρμα.

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με boosters έναντι της μεσοθεραπείας;

Τα boosters πέρα από τη βαθιά ενυδάτωση , την αντιρυτιδική δράση και τη σύσφιξη, λειτουργούν και σαν fillers, με τα οποία μπορούμε ταυτόχρονα να γεμίσουμε τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το στόμα, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Ακόμα, τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ περισσότερο από τις κλασικές μεσοθεραπείες και απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες.