• Τι είναι το Ellanse;

Το Ellanse πρόκειται για ένα από τα νεότερα υλικά που ανήκουν στην κατηγορία των fillers και αποτελείται 30% από Πολυκαπρολακτίνη  και 70% από Καρμποξυμεθυλοκυτταρίνη. Η καρμποξυμεθυλοκυτταρίνη είναι ένα υδρόφιλο μόριο που έλκει το νερό και χαρίζει ένα άμεσο αποτέλεσμα που διαρκεί εβδομάδες και η πολυκαπρολακτίνη ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Αναλόγως σε τι κατάσταση βρίσκεται το δέρμα, η δράση αυτή γίνεται ορατή μπέσα σε λίγες εβδομάδες και διαρκεί για πολλούς μήνες. Το δέρμα μετά την ηλικία των 30 ετών χάνει σταδιακά την ικανότητά του για αποκατάσταση των φθορών. Εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, η σφριγηλότητα μειώνεται , εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια και η ποσότητα του λίπους που υπάρχει στα ζυγωματικά μειώνεται. Το Ellanse χαρίζει βαθιά ανάπλαση των ιστών, αποκαθιστά τον όγκο στην περιοχή και όπως προαναφέραμε αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό δομικό συστατικό του δέρματος που μαζί με την ελαστίνη χαρίζουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα.

  • Πώς εφαρμόζεται το Ellanse;

Το Ellanse είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα όπως το Υαλουρονικό Οξύ, τοποθετείται όμως πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Αναλόγως με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιείται και διαφορετική τεχνική τοποθέτησης. Πριν από κάθε εφαρμογή του Ellanse εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Η όλη διαδικασία δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από τις πρώτες κιόλας ςβδομάδες.

  • Σε ποιες περιοχές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ellanse;

Το Ellanse μπορεί να εφαρμοστεί, αναλόγως το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, σε όλο το πρόσωπο, βελτιώνοντας ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες, όπως αυτές στ μεσόφρυο. Ακόμα, χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ζυγωματικών, των κροτάφων, της γνάθου, για να βελτιώσουμε το σχήμα και το περίγραμμα του προσώπου και να αποκαταστήσουμε το χαμένο όγκο. Ακόμα το Ellasnse χρησιμοποιείται  και για τη διόρθωση του σχήματος της μύτης και για να αναζωογονήσουμε τα χέρια.

  • Πόσο ασφαλές είναι το Ellanse;

Το Ellanse πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές υλικο, το οποίο διαθέτει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα συστατικά του χρησιμοποιούνται χρόνια σε τομείς της Ιατρικής, δίχως να προκαλούν παρενέργειες στους ασθενείς. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και περιορίζονται στην εμφάνιση οιδήματος ή εκχυμώσεων. Ακόμα πιο σπάνιες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες όμως μπορούν και εκείνες να αντιμετωπιστούν.

  • Τι παρενέργειες μπορεί να παρουσιάσει το Ellanse;

Μετά την εφαρμογή του Ellanse ίσως δημιουργηθούν κάποιες εκχυμώσεις. Σπανιότερα, οίδημα στην περιοχή για περίπου ένα 24ωρο, κυρίως όταν η έγχυση γίνεται γύρω από τα χείλη.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με Ellanse;

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η θεραπεία με Ellanse είναι πολλά και σημαντικά:

  1. Προσφέρει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα
  2. Η επιδερμίδα δείχνει πιο ξεκούραστη και φρέσκια, λόγω της ενεργοποίησης παραγωγής του κολλαγόνου
  3. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη από άλλα fillers και μπορεί να φτάσει έως και τα 4 χρόνια, καθώς νέο κολλαγόνο έχει παραχθεί
  4. Αμέσως μετά την εφαρμογή παρατηρείται γέμισμα των ρυτίδων και αποκατάσταση όγκου του προσώπου, που δίνουν την νεανική ανοδική όψη του δέρματος
  5. Η διαδικασία δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά και το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.