• Τι είναι το Mommy Makeover;

Mommy makeover είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται μετά από μια εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές στο σώμα είναι δραματικές, όπως αυξημένο βάρος, χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, πτωτικό στήθος, συγκέντρωση τοπικού λίπους στου ς μηρούς. Με το Mommy makeover η γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το σώμα που είχε πριν γίνει μητέρα και να κερδίσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση.

  • Ποιες επεμβάσεις περιλαμβάνει το Mommy makeover;

Το Mommy makeover περιλαμβάνει συνήθως λιποαναρρόφηση, αύξηση και ανόρθωση στήθους και κοιλιοπλαστική. Πολλές φορές μπορεί να γίνει και στο πρόσωπο βλεφαροπλαστική και ενδοσκοπικό lifting μετώπου. Η κάθε γυναίκα επιλέγει ποιες επεμβάσεις θα κάνει, αναλόγως με τις ανάγκες της. Οι περισσότερες πάντως επιλέγουν να προβούν σε ανόρθωση στήθους και κοιλιοπλαστική και αυτό διότι η μεν ανόρθωση στήθους είναι ιδανική για να δώσει στο στήθος τον χαμένο του όγκο και να διορθώσει την πτώση και η δε κοιλιοπλαστική να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Πιο αναλυτικά:

  1. Η κοιλιοπλαστική απομακρύνει την περίσσεια δέρματος και λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και το σώμα γίνεται πιο συμμετρικό. Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.
  2. Με τη λιποαναρρόφηση το συσσωρευμένο λίπος εξαφανίζεται, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και οι ουλές δυσδιάκριτες. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη.
  3. Η αυξητική και η ανόρθωση στήθους έρχεται να δώσει λύση στο στήθος που μετά το θηλασμό έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του, έχει γίνει πτωτικό και η εικόνα του δεν ικανοποιεί αισθητικά τη γυναίκα. Με τη συγκεκριμένη επέμβαση, το στήθος αποκτά πάλι το χαμένο του όγκο, το σχήμα του και η εικόνα του είναι ίδια με εκείνη που είχε πριν την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, είναι εντελώς ακίνδυνη με σχεδόν μηδενικό κίνδυνο επιπλοκών.
  • Ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες υποψήφιες για Mommy makeover;

Ιδανικές υποψήφιες για Mommy makeover είναι οι γυναίκες που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν άλλα παιδιά, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

  • Είναι επικίνδυνο να γίνονται τόσες χειρουργικές επεμβάσεις ταυτόχρονα;

Στην εποχή μας τα να γίνουν τόσες επεμβάσεις ταυτόχρονα είναι απλό , καθώς οι χειρουργικές τεχνικές έχουν εξελιχθεί και η ασθενής δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

  • Οι επεμβάσεις στο στήθος επηρεάζουν το θηλασμό;

Οι επεμβάσεις στο στήθος δεν επηρεάζουν το θηλασμό, καθώς κατά την αύξηση ή την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζονται ούτε η θηλή ούτε οι γαλακτοφόροι αδένες.

  • Είναι επώδυνο το μετεγχειρητικό στάδιο του Mommy makeover;

Κάτι τέτοιο εξαρτάται από τις επεμβάσεις που θα επιλέξετε να κάνετε. Η PAL λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση που δεν είναι καθόλου επώδυνη. Η κοιλιοπλαστική και η αύξηση ή ανόρθωση στήθους είναι επεμβάσεις με ήπιο μετεγχειρητικό πόνο, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη απλών αναλγητικών.

  • Ποια είναι τα αποτελέσματα από ένα Mommy makeover;

Τα αποτελέσματα του Mommy makeover είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το σώμα αναπλάθεται και αποκτά τέλειες αναλογίες, με τη χαλάρωση να εξαφανίζεται και το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και φρέσκο, όπως πριν την εγκυμοσύνη.