• Τι είναι το fractional laser;

Το fractional laser πρόκειται για το νέο,  3ης γενιάς laser, που συνδυάζει 2 μήκη κύματος (1540 nm erbium glass και nm fractional laser Co2 ) με ταυτόχρονη ή εναλλάξ εκπομπή. Με αυτόν τον τρόπο επωφελούμαστε με μια θεραπεία, τα πλεονεκτήματα και των 2 άλλων τύπων laser με μηδενικές σχεδόν πιθανότητες παρενεργειών συγκριτικά με άλλα laser ανάπλασης. Εφαρμόζεται για τη θεραπεία του δέρματος από σημάδια ακμής, ουλές, φωτογήρανση, ρυτίδες και για την ανάπλαση του δέρματος. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει η θεραπεία με fractional laser την καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια απολύτως μη επεμβατική μέθοδο ανάπλασης του προσώπου με τρόπο ανώδυνο, εύκολο και γρήγορο. Η θεραπεία δεν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά, ενώ για την αποφυγή αίσθησης του πόνου εφαρμόζεται τοπική αναισθησία με χρήση αναισθητικής κρέμας 30 με 45 λεπτά πριν τη θεραπεία  στην περιοχή που θα εφαρμοστεί το fractional laser.

  • Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το fractional laser;

Το fractional laser είναι ιδανικό για την ανάπλαση του δέρματος και εφαρμόζεται ακόμα και προληπτικά λόγω του μηχανισμού δράσης του, που ενεργοποιεί τους ινοβλαστες και παράγουν εκ νέου κολλαγόνο και ελαστίνη. Το ποσοστό εκπομπής κάθε laser ρυθμίζεται ανάλογα με την περίπτωση για πιο στοχευμένη δράση. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις φωτογηρασμένου δέρματος, στην εξάλειψη των ρυτίδων, δυσχρωμιών, ουλών ακμής και ραγάδων με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επίσης, είναι εξαιρετική μέθοδος αποκατάστασης μετεγχειρητικών ουλών και εφκαυμάτων. Το fractional laser μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες  για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

  • Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί το fractional laser;

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το fractional laser μπορεί να συνδυαστεί με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP), όπου αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματος, επιτυγχάνοντας και αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας. Ακόμα, συνδυάζεται με θεραπεία με Νευροτοξίνη, υαλουρονικό οξύ, νήματα προσώπου PDO και Cogs.

  • Πόσο συχνά μπορούν να γίνονται οι θεραπείες με fractional laser;

Η συχνότητα εφαρμογής είναι περίπου ανά ένα μήνα και ιδανικά τους μήνες χωρίς ιδιαίτερη ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο έως και Μάιο.

  • Πόσο επώδυνη διαδικασία είναι η θεραπεία με fractional laser;

Η θεραπεία με fractional laser είναι σχεδόν ανώδυνη, παρόλα αυτά πριν την εφαρμογή εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για 30 περίπου λεπτά.

  • Σε τι υπερτερεί το fractional laser έναντι των άλλων laser;

Το fractional laser καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα λόγω του διπλού μήκους κύματος. Απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες και δεν χρειάζεται αποθεραπεία

  • Ποια είναι τα αποτελέσματα που προσφέρει η θεραπεία με fractional laser;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με fractional laser είναι εντυπωσιακά. Το δέρμα γίνεται πιο λείο και σφριγηλό. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου βελτιώνονται αισθητά. Ο τόνος του δέρματος παίρνει ένα ομοιόμορφο χρώμα, καθώς οι πανάδες, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες υποχωρούν. Αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι βλάβες που έχουν προκληθεί από τη φωτογήρανση, οι ουλές και τα σημάδια ακμής και βελτιώνεται συνολικά το περίγραμμα του προσώπου.