• Τι είναι το Hifu;

Το Hifu πρόκειται για μια νέα, αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία, η οποία επιτυγχάνει φυσικά αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος. Αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή του χειρουργικού lifting με εντυπωσιακά αποτελέσματα, η οποία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τους γλουτούς, τους μηρούς και την κοιλιά  δίνοντας νεανική και αναζωογονημένη όψη. Το Hifu βασίζεται στη χρήση υπερήχων, οι οποίοι διαπερνούν την επιδερμίδα, χωρίς να την επηρεάζουν, και φτάνουν σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος (έως και 4,5 mm), όπου και επιτυγχάνουν την ενίσχυση του υπάρχοντος κολλαγόνου. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες , οι οποίοι παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία τις φυσικές διεργασίες κολαγονογένεσης εκ των έσω. Η θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά στις προβληματικές περιοχές, επιτυγχάνοντας ένα φυσικό και σταδιακό αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης των σημείων όπου εφαρμόζεται.  Ανάλογα με την ανατομία του σημείου που εφαρμόζεται, το Hifu εστιάζει σε διαφορετικά βάθη, προκαλώντας σύσφιξη τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και της επιπολής περιτονίας, προάγοντας το καλύτερο μη επεμβατικό αποτέλεσμα ανόρθωσης. Το Hifu αποτελεί μια θεραπεία εξαιρετικά ανώδυνη, η οποία συνοδεύεται σε λίγους ασθενείς από στιγμιαίο πόνο και ήπια αίσθηση καύσου. Δεν αφήνει σημάδια ή ουλές, δεν παρεμβαίνει σε εσωτερικά όργανα, δεν προκαλεί τραυματισμούς και είναι απολύτως ασφαλής.  Μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και η δράση του δεν επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς ο υπέρηχος δεν στοχεύει στην επιφάνεια του δέρματος. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας ούτε έχει χρησιμοποιηθεί αναισθησία. Η θεραπεία με Hifu συνιστάται σε άτομα άνω των 30 ετών, στα οποία έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδωσης. Ακόμα, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες αντιμετώπισης της χαλάρωσης, όπως μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος, θεραπεία με βουτολινική τοξίνη και αυτόλογη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες.

  • Πώς δρα το Hifu στο δέρμα;

Οι μικροδέσμες των υπερήχων προκαλούν θερμική αντίδραση, η οποία με τη σειρά της προκαλεί κυτταρικό ερεθισμό και προάγει τη διαδικασία επούλωσης των ιστών. Με αυτήν τη διαδικασία ενισχύεται και το υπάρχον κολλαγόνο και η παραγωγή νέου.

  • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα της θεραπέιας Hifu;

Τα αποτελέσματα του Hifu ( σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος) είναι ορατά σε ένα μικρό ποσοστό αμέσως μετά τη θεραπεία.  Σταδιακά, σε χρονικό διάστημα 3με 4 μηνών η διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου, ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος ολοκληρώνεται  με τα αποτελέσματα να διαρκούν μέχρι και δύο (2) χρόνια. Η θεραπεία Hifu χρειάζεται μόνο μια συνεδρία για να φανούν τα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά μπορεί να επαναληφθεί 1 χρόνο μετά την τελευταία συνεδρία.

  • Τι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει το Hifu;

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν μετά από μια θεραπεία Hifu παρατηρούνται αμέσως μετά τη θεραπεία και πρόκειται για έναν ήπιο ερεθισμό, ελαφρά ερυθρότητα ή οίδημα, τα οποία όμως υποχωρούν σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες.

  • Μπορεί το Hifu να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting;

Το Hifu δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting. Προτείνεται όμως σε άτομα με ήπια έως αι μέτρια χαλάρωση του δέρματος, με απόλυτο φυσικό αποτέλεσμα και χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου.