• Τι είναι τα Medical Peels;

Τα Medical Peels είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας. Ένα χημικό διάλυμα απλώνεται στο δέρμα με σκοπό τη βαθιά απολέπιση. Μετά από τα Medical Peels, το δέρμα είναι ανανεωμένο, πιο λείο, με λιγότερες ρυτίδες και ομοιόμορφο χρώμα. Εφαρμόζονται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό και τα χέρια. Αναλόγως τη δραστικότητα των διαλυμάτων που χρησιμοποιείται σε κάθε peeling, υπάρχουν 3 βαθμίδες διείσδυσης στο δέρμα. Αρχικά είναι το επιφανειακό Peeling, το οποίο φτάνει μέχρι την κοκκώδη στοιβάδα και το θηλώδες χόριο, το μέσου μεγέθους peeling  που φτάνει μέχρι το άνω δικτυωτό χόριο και τέλος το βαθύ Peeling που φτάνει μέχρι και το μέσο δικτυωτό χόριο.

  • Σε ποιες περιπτώσεις πραγματοποιούνται τα Medical Peels;

Τα Medical Peels πραγματοποιούνται ως θεραπεία στις εξής περιπτώσεις:

 

  1. Για τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές του προσώπου, καθώς ενεργοποιούν τη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας, η οποία ευθύνεται για την ανανέωσή της και την παραγωγή νέων κυττάρων, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.
  2. Στις πανάδες και δυσχρωμίες του δέρματος
  3. Στα σημάδια φωτογήρανσης, όπως την τραχιά όψη της επιδερμίδας, τις καφέ κηλίδες και τις βαθιές ρυτίδες
  4. Στην ακμή για τη μείωση των ουλών, την αποκατάσταση της υφής και του χρώματος της επιδερμίδας
  5. Σε φραγμένους πόρους

 

Ορισμένα από τα Medical Peels είναι το Radiance Peel, το Beta Peel και το White Pell.

  • Τι είναι το Radiance Peeling;

Πρόκειται για ένα μείγμα οξέων με εντυπωσιακή δράση. Αποτελείται από μείγμα γλυκολικού, λακτικού, σαλυκιλικού και κοχικού οξέος. Η σύστασή του το καθιστά δραστικό είτε ως γρήγορη θεραπεία πριν από κάποιο επίσημο γεγονός είτε σε συνδυασμό με ενέσιμες θεραπείες, όπως fillers, boosters, μεσοθεραπείες, είτε ως εξατομικευμένο πρωτόκολλο ανάπλασης. Ως συνεχόμενο πρωτόκολλο ανάπλασης μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο με συχνότητα κάθε δεύτερη εβδομάδα για 4 με 6 θεραπείες.

  • Τι είναι το Beta Peeling;

Πρόκειται για ένα επιφανειακό peeling, το οποίο αποτελείται από μείγμα μανδελικού, λακτικού, αζελαϊκού και σαλικυλικού οξέος. Είναι ιδανικό για λιπαρά με ακμή ή τάση για ακμή δέρματα και πολύ αποτελεσματικό σε επιφανειακά σημάδια ακμής. Και αυτό το peeling μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα για 4 με 6 συνεδρίες. Σε συνδυασμό με Fractional laser, η εφαρμογή γίνεται περίπου 1 φορά ανά μήνα. Μπορεί να συνδυαστεί ακόμα με δερμοαπόξεση, boosters και μεσοθεραπεία.

  • Τι είναι το White Peeling

Πρόκειται για ένα σύνθετο μείγμα λακτικού και σαλικυλικού οξέος, τα οποίο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των πανάδων ,κηλίδων και δυσχρωμιών, σε δέρματα φωτογηρασμένα και με τάση λιπαρότητας. Εφαρμόζεται και αυτό με την ίδια συχνότητα που εφαρμόζονται και τα προηγούμενα και μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία, boosters, fractiona laser και δερμοαπόξεση

 

Μετά τη θεραπεία υπάρχει μια ήπια αίσθηση καύσου. Τυχόν ερύθημα υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες. Πρέπει να εφαρμόζεται αναπλαστική και αντηλιακή κρέμα. Μετά την εφαρμογή των Medical Peels η επιδερμίδα αρχίζει να απολεπίζεται για τις επόμενες 2 με 3 ημέρες, ενώ αρχίζει ταυτόχρονα η ανανέωσή της. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σχεδόν ανύπαρκτος και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.