• Τι είναι η PAL λιποαναρρόφηση;

Η PAL λιποαναρρόφηση είναι η επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται το τοπικό λίπος από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, η μέση , οι βραχίονες κ.α., με τη χρήση ειδικού μηχανήματος το οποίο κινεί την κάνουλα λιποαναρρόφησης. Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά της με την κλασική λιποαναρρόφηση. Η PAL λιποαναρρόφηση πρόκειται για μια μέθοδο που επιτρέπει στο γιατρό να έχει εξαιρετική ακρίβεια στις κινήσεις του, εξασφαλίζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη.  Κύριο πλεονέκτημά της είναι πως οι κακώσεις που δημιουργούνται είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποθεραπείας.

  • Γιατί να επιλέξουμε την PAL λιποαναρρόφηση;

Η PAL λιποαναρρόφηση είναι μια τεχνική, η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα, άρα ο χρόνος αναισθησίας είναι μικρός. Η ουλή που δημιουργείται είναι πολύ μικρή, καθώς η κάνουλα είναι πιο λεπτή και η αφαίρεση λίπους πιο ομοιογενής. Η αποθεραπεία είναι γρηγορότερη και ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.

  • Με την PAL λιποαναρρόφηση αφαιρείται όλο το τοπικό λίπος από την πάσχουσα περιοχή;

Η PAL λιποαναρρόφηση στοχεύει στην απομάκρυνση ποσότητας λίπους που θα αποκαταστήσει την εικόνα του σώματος και θα χαρίσει συμμετρία και ένα όμορφο αποτέλεσμα. Συνολικά μπορεί να αφαιρεθεί ποσότητα λίπους μέχρι και τεσσάρων ( 4 ) λίτρων. Για αφαίρεση μεγαλύτερης ποσότητας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δεύτερη λιποαναρρόφηση.

  • Σε τι διαφέρει η PAL λιποαναρρόφηση από τη λιπογλυπτική;

Η PAL λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος απομάκρυνσης του τοπικού λίπους. Η λιπογλυπτική αποτελεί μια διαδικασία που πραγματοποιείται μετά από τη λιποαναρρόφηση. Δηλαδή, το αφαιρούμενο λίπους, μεταμοσχεύεται σε άλλα σημεία του σώματος ή του προσώπου ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους.

  • Τα αποτελέσματα από την PAL λιποαναρρόφηση είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα από την PAL λιποαναρρόφηση είναι μόνιμα, καθώς τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν αναγεννώνται. Έτσι, είτε το άτομο πάρει βάρος, είτε χάσει, η μορφή του σώματος παραμένει ίδια με αυτή μετά τα τέλος της επέμβασης. Αυτό σημαίνει όχι ότι δεν θα φαίνονται τα επιπλέον κιλά αλλά ότι θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

  • Μετά από μια λιποαναρρόφηση μπορεί να παρουσιαστεί χαλάρωση στη συγκεκριμένη περιοχή;

Χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί μόνο στην περίπτωση ου αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από όσο πρέπει. Με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

  • Πόσο ασφαλής είναι η PAL λιποαναρρόφηση;

Η PAL λιποαναρρόφηση είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος, σχεδόν χωρίς καμμία επιπλοκή.

  • Τι οδηγίες πρέπει να ακολουθηθούν μετά από μια PAL λιποαναρρόφηση;

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σπίτι μετά από λίγες ώρες και μέσα σε δύο (2) ημέρες θα μπορούν να επιστρέψουν στα απλές, καθημερινές τους δραστηριότητες. Για ένα ( 1 ) μήνα θα πρέπει να εφαρμοστεί ένας ειδικός κορσές. Καλό θα είναι η οδήγηση να αποφεύγεται για λίγες ημέρες και η έντονη σωματική άσκηση για ένα (1) μήνα.

  • Πότε θα είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από μια PAL λιποαναρρόφηση θα είναι ορατό μέσα σε τρεις ( 3 ) μήνες. Οι ουλές θα είναι δυσδιάκριτες από την αρχή και με τον καιρό θα είναι τόσο ανεπαίσθητες που δεν θα διακρίνονται καν.