• Τι είναι η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης στου συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή της κάτω γνάθου. Με τα χρόνια το λίπος συσσωρεύεται σε περιοχές, όπως ο λαιμός, από όπου είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί με σωστή διατροφή ή άσκηση. Η συσσώρευση του λίπους στο λαιμό επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του προσώπου, καθώς εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα να φαίνεται το άτομο μεγαλύτερο. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αποκατασταθεί με την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού και να χαρίσει ένα όμορφο αποτέλεσμα για πολλά χρόνια. Συχνά, πραγματοποιείται συγχρόνως με λίφτινγκ προσώπου για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού μπορεί να γίνει σε άτομα άνω των 18 ετών, παρουσιάζουν έντονη συσσώρευση λίπους στις προαναφερθείσες περιοχές, έχουν ελαστικό δέρμα και βρίσκονται σε καλή σωματική και ψυχική κατάσταση.

  • Πώς γίνεται η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Πριν την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού, ο πλαστικός χειρουργός εξετάζει το συνολικό βάρος του/της ασθενούς, την τονικότητα των μυών και του δέρματος, τη συγκέντρωση λίπους και αποφασίζουν τις αλλαγές που θα γίνουν. Την ημέρα της επέμβασης πραγματοποιεί μια μικρή τομή κάτω από το σαγόνι και το λίπος απομακρύνεται μέσω αναρρόφησης, χωρίς να επηρεάζονται οι μύες , τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

  • Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβει ο/ η ασθενής μετά την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Μετά την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού ο/η ασθενής επιστρέφει αμέσως στο σπίτι, καθώς δεν πραγματοποιείται με ολική αναισθησία και έτσι δεν απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι ασθενείς να φορούν έναν ειδικό κορσέ για διάστημα δέκα περίπου ημερών, έτσι ώστε να ασκείται πίεση στο δέρμα για να μπορέσει να κολλήσει στους υποκείμενους ιστούς και να αποφευχθεί η χαλάρωση. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού δημιουργεί επιπλοκές;

Οι επιπλοκές που μπορεί να δημιουργηθούν σχετίζονται με το κατά πόσο οι ασθενείς θα συμμορφωθούν στις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού. Κυρίως συνδέονται με την άρνηση εφαρμογής του κορσέ. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος στην περιοχή και καθυστέρησης της διαδικασίας επούλωσης. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει επιμόλυνση με σοβαρότερες συνέπειες. Οι επιπλοκές αυτές αν και αντιμετωπίσιμες, επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

  • Πότε μπορεί κάποιος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από μια PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Μετά την PAL λιποαναρρόφηση οι ασθενείς μπορεί να νοιώθουν έναν ελαφρύ πόνο, ο οποίος αντιμετωπίζεται με την χορήγηση απλών παυσίπονων σκευασμάτων. Η περιοχή θα έχει ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίος θα υποχωρήσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες. Μετά την πρώτη εβδομάδα μπορεί το άτομο να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του.

  • Τα αποτελέσματα είναι της PAL λιποαναρρόφησης λαιμού είναι μόνιμα;

Το λίπος αφαιρείται μόνιμα από την περιοχή και εφόσον οι ασθενείς ακολουθήσουν μια σωστή διατροφή και άσκηση, καθώς και τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού για την περίοδο αμέσως μετά την λιποαναρρόφηση, τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.