• Τι είναι η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που ως στόχο της έχει την απομάκρυνση του τοπικού λίπους από την περιοχή της, ώστε να αποκτήσει το σώμα πιο μεγάλη συμμετρία και αρμονία. Πραγματοποιείται με μια ειδική συσκευή που προκαλεί κινήσεις μερικών χιλιοστών στην κάνουλα λιποαναρρόφησης με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των εσωτερικών κακώσεων και τη διευκόλυνση και την ταχύτερη αποθεραπεία.

  • Ποια είναι η διαδικασία της PAL λιποαναρρόφησης κοιλιάς;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους σε δύο ( 2 ) ώρες, ενώ μετά από 2 με 3 ημέρες μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Η εφαρμογή ενός ειδικού κορσέ για ένα μήνα κρίνεται απαραίτητη, καθώς και η αποφυγή κάθε είδους άσκησης.

  • Με την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς αφαιρείται όλη η ποσότητα λίπους;

Με την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς απομακρύνεται το λίπος που περισσεύει, ώστε το σώμα να αποκτήσει ένα αρμονικό και συμμετρικό σχήμα. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε αδύνατα όσο και σε παχιά άτομα, διαφοροποιώντας μόνο την ποσότητα λίπους που θα αφαιρεθεί κάθε φορά. Σε κάθε περίπτωση η αφαίρεση αυτή δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 3,5 με 4 λίτρα. Εάν η περίσσεια λίπους είναι μεγαλύτερη, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη λιποαναρρόφηση κοιλιάς μετά από μερικούς μήνες.

  • Μετά από μια PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς υπάρχει πιθανότητα χαλάρωσης του δέρματος;

Όταν η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς πραγματοποιείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος γνωρίζει πόση ποσότητα λίπους και από ποια περιοχή πρέπει να αφαιρεθεί για να μην δημιουργηθεί χαλάρωση, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ακόμα και σε περίπτωση που πριν την λιποαναρρόφηση κοιλιάς υπήρχε χαλάρωση μετά από αυτήν δεν πρόκειται να επιδεινωθεί.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της PAL λιποαναρρόφησης κοιλιάς έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς αποτελεί μια εξελιγμένη μέθοδο με πολλά πλεονεκτήματα. Κάποια από αυτά είναι η γρήγορη επέμβαση με μικρό χρόνο αναισθησίας, ο ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος που αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά και η ομοιογενής αφαίρεση λίπους.

  • Τα αποτελέσματα από την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μόνιμα;

Κάθε άτομο έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων, ο οποίος παραμένει σταθερός. Ανάλογα με το αν παίρνουμε ή χάνουμε βάρος, διαφοροποιείται ο όγκος αυτών των λιποκυττάρων. Με την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς απομακρύνονται τα λιποκύτταρα από την περιοχή με αποτέλεσμα να μην σχηματιστούν ξανά. Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Μετά την λιποαναρρόφηση κοιλιάς, αν κάποιο άτομο παχύνει, το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα. Δηλαδή, με την  PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς επιτυγχάνεται μια συμμετρία στο σώμα που δεν αλλάζει και διατηρείται και μελλοντικά.

  • Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι ασφαλής επέμβαση;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής.  Αυτό οφείλεται στον πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο ( εξετάσεις αίματος, καρδιογράφημα, βιοχημικές εξετάσεις κ.α. ) που πραγματοποιείται, ώστε να αποκλειστούν προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της επέμβασης και να προκαλέσουν επιπλοκές. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, οι επιπλοκές από την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι ανύπαρκτες.