• Τι είναι το laser λιποδιάλυσης;

Το laser λιποδιάλυσης είναι η μέθοδος αφαίρεσης των λιποκυττάρων χωρίς επεμβατική χειρουργική, παρά μόνο με λιποδιάλυση. Το laser λιποδιάλυσης καταστρέφει τα αποθέματα λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, δίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα για ένα όμορφο σώμα με αρμονικό σχήμα.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του laser λιποδιάλυσης;

Τα πλεονεκτήματα από τη μέθοδο laser λιποδιαλυσης είναι πολλά:

  1. Δεν απαιτεί κανενός είδους αναισθησία
  2. Η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι εξαιρετικά γρήγορη
  3. Τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με την κλασική λιποαναρρόφηση
  4. Δεν παρατηρούνται μελανιές και οιδήματα όπως στην κλασική λιποαναρρόφηση, καθώς το laser λιποδιάλυσης πήζει τα αγγεία του αίματος αμέσως και μειώνει τα τραύμα κάτω από το δέρμα.
  • Πώς δρα το laser λιποδιάλυσης;

Το laser λιποδιάλυσης δημιουργεί ένα χημικό ερέθισμα στα λιποκύτταρα, κατά το οποίο τα αποθηκευμένα τριγλυκερίδια διασπώνται σε ελεύθερα λιπαρά οξέα και γλυκερόλη. Αυτά απομακρύνονται από τις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων προς τον μεσοκυττάριο χώρο και τέλος μέσω της κυκλοφορίας του αίματος απομακρύνονται από το σώμα.

  • Πώς γίνεται η θεραπεία με laser λιποδιάλυσης;

Αρχικά, σχεδιάζονται οι περιοχές του σώματος που θα εφαρμοστεί το laser λιποδιάλυσης. Η εφαρμογή του γίνεται με αργή και σταθερή ταχύτητα πάνω στις γραμμές του δέρματος. Το laser λιποδιάλυσης παράγει μια θερμαντική επίδραση, η οποία διεγείρει τα λιποκύτταρα, μετατρέποντας τα σε γαλακτώδη, τα οποία εν συνεχεία αφομοιώνονται και αποβάλλονται από το σώμα με φυσικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η αιμορραγία και η αποκατάσταση είναι ευκολότερη και γρηγορότερη. Επιπλέον, η χαμηλή ενέργεια του Laser διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και ανανεώνει το δέρμα, κάνοντας το πιο λείο και σφριγηλό. Η θεραπεία διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά για κάθε περιοχή, αλλά εξαρτάται πάντα από την επιφάνεια της περιοχής που εφαρμόζεται. Πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους αμέσως μετά, φορώντας ένα ειδικό λάτεξ στα σημεία που έγινε η εφαρμογή. Το σύνολο των συνεδριών εξαρτάται από την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και επίσης από τις περιοχές που θα εφαρμοστεί το laser λιποδιάλυσης. Πολλές φορές αρκεί μία μόνο φορά για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ασθενείς θα πρέπει να απέχουν από τη σωματική άσκηση και τα ζεστά μπάνια για δέκα ήμερες και από το μασάζ για 4 με 5 εβδομάδες.

  • Ποια είναι τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με laser λιποδιάλυσης;

Το laser λιποδιάλυσης με τη δράση του βοηθά στη μείωση και την απαλλαγή από το περιττό λίπος, την κυτταρίτιδα και συγχρόνως τονώνει και συσφίγγει το δέρμα. Ανορθώνει και συσφίγγει τους γλουτούς, συσφίγγει την κοιλιά, τους μηρούς και τα χέρια. Ακόμα, βελτιώνει την αρτηριακή και λεμφική κυκλοφορία.

  • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με laser λιποδιάλυσης;

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά αμέσως, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε 1 με 3 μήνες. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, η βελτίωση στο περίγραμμα και την ομαλότητα του δέρματος είναι φανερά βελτιωμένες.

  • Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μακροχρόνια και ακόμα και σε περίπτωση αύξησης του βάρους, η κατανομή του λίπους είναι ομοιόμορφη. Εάν κάποιος ασθενής θέλει να επαναλάβει την εφαρμογή στην ίδια περιοχή, μπορεί να το κάνει αφού περάσουν 3 με 4 μήνες από την πρώτη εφαρμογή.