• Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού, το οποίο βρίσκεται στο μεσόδερμα και παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση του δέρματος. Σε αυτό οφείλεται η φρεσκάδα και ο όγκος του προσώπου. Το γεγονός ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και η συμβατότητά του με τον οργανισμό του ανθρώπου, οδήγησε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής του υαλουρονικόυ οξέος. Πρόκειται για μια ουσία που μαλακώνει το δέρμα και γεμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, κάνοντας το πρόσωπο λείο, σφριγηλό και ενυδατωμένο.  Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ συγκρατεί τα μόρια του νερού που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών του κολαγόνου και της ελαστίνης. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να προσθέσει όγκο στα χείλη και στις μικρές λακκούβες του προσώπου, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και ομοιόμορφο.

  • Πού εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη του προσώπου. Εφαρμόζεται ιδανικά για το γέμισμα και την εξαφάνιση των ρυτίδων των χειλιών, γύρω από το στόμα, στις ρυτίδες των παρειών, στο πηγούνι, το λαιμό, το μέτωπο, το μεσόφρυο αλλά και για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, στις ρυτίδες των ματιών και του μετώπου και στις ουλές που έχει αφήσει η ακμή. Ακόμη, στη δημιουργία για πιο σαρκώδη χείλη, στην αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, αλλά και οπουδήποτε αλλού στο πρόσωπο, καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Ακόμα, ,μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή του ντεκολτέ για να απαλύνουμε τις ρυτίδες, να εξαφανίσουμε τραυματισμούς κ.α. Η θεραπεία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και με διάρκεια έως και ένα (1) χρόνο.

  • Πώς εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια πολύ απλή, ασφαλής και γρήγορη διαδικασία. Πριν την έγχυση του υλικού στο δέρμα, εφαρμόζεται στην περιοχή τοπική αναισθητική κρέμα. Το υλικό περιέχεται σε έτοιμες συσκευασίες του 1 ml  και η έγχυση γίνεται με μια πολύ μικρή βελόνα και η διάρκεια δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά. Μετά το τέλος της διαδικασίας, μπορεί να υπάρξει στο σημείο εφαρμογής μια ελαφρά κοκκινίλα και πρήξιμο, τα οποία υποχωρούν μετά από λίγο.

  • Το υαλουρονικό οξύ έχει παρενέργειες;

Το υαλουρονικό οξύ που κυκλοφορεί από μεγάλες εταιρίες φέρει πιστοποίηση από αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς φορείς. Παρόλα αυτά, υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν παρενέργειες, οι οποίες είναι:

  1. Αλλεργική αντίδραση του οργανισμού, η οποία εκδηλώνεται με κοκκινίλες και οίδημα και υποχωρούν με κορτικοστεροειδή σκευάσματα.
  2. Μόλυνση, εάν δεν τηρηθούν σωστά οι συνθήκες υγιεινής.
  • Τι πλεονεκτήματα έχει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του υαλουρονικού οξέως είναι τα άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα. Η βαθιά ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα, το βοηθά να φαίνεται πιο νεανικό και φρέσκο. Μετά το τέλος της θεραπείας δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης παρά μόνο η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανάλωση υγρών. Ακόμη, υπάρχει η επιλογή της αναστρεψιμότητάς. Δηλαδή, εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, μπορεί με τη χρήση της υαλουρονιδάσης να αφαιρέσει το υαλουρονικό οξύ χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου.