• Τι είναι τα νήματα;

Τα νήματα είναι μια σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος ανόρθωσης του δέρματος. Όταν ξεκινά η χαλάρωση και οι πρώτες ρυτίδες είναι η καταλληλότερη στιγμή να αρχίσουμε τη θεραπεία ώστε το δέρμα να ανακτήσει τη λάμψη και τη φρεσκάδα του. Η διάρκεια εφαρμογής τους δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά τη συνεδρία. Τα νήματα είναι χειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα κατασκευασμένα από γαλακτικό οξύ και πολυδιοξανόνη. Αυτές οι ουσίες με την πάροδο του χρόνου υδρολύονται και αφομοιώνονται από τους ιστούς στην περιοχή που έχουν εισαχθεί. Τα νήματα χωρίζονται σε τρεις τύπους: τα PDO, τα COG και τα νήματα πολυγαλακτικού που αύτα με τη σειρά τους χωρίζονται στα: Silhouette Soft και τα PLLA. Η θεραπεία με νήματα δεν ενδείκνυται σε άτομα που δεν έχουν κλείσει τα 18 έτη, εγκύους, θηλάζουσες, άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και σε άτομα ου έχουν αλλεργία στα υλικά αυτά.

  • Πού μπορούν να εφαρμοστούν τα νήματα;

Τα νήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε περιοχές του προσώπου και συγκεκριμένα στις παρειές, το περίγραμμά του, το μέτωπο, το λαιμό αλλά και άλλα μέρη του σώματος, όπως η κοιλιά και οι βραχίονες.

  • Πώς εφαρμόζονται τα νήματα και πώς λειτουργούν;

Τα νήματα εφαρμόζονται με μια γρήγορη και απλή διαδικασία. Αρχικά εφαρμόζεται στην περιοχή αναισθητική κρέμα και μέσω λεπτών βελόνων εισάγονται τα νήματα στο υποδόριο. Ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να διορθώσουμε, τα νήματα τοποθετούνται κάθετα ή οριζόντια. Ο αριθμός τους εξαρτάται από την περιοχή και το είδος του προβλήματος. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Αμέσως μόλις εισαχθούν, έλκουν το δέρμα της περιοχής που ανορθώνει και στηρίζει τους ιστούς. Τις επόμενες εβδομάδες ενεργοποιείται η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Τα αποτελέσματα φαίνονται απευθείας με το πρόσωπο να είναι πιο ξεκούραστο και φρέσκο, χωρίς ουλές και σημάδια. Μέσα σε διάστημα ενός μηνός το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο και διαρκεί έως και δύο ( 2 ) χρόνια.

  • Συνδυάζονται τα νήματα με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Σαφώς και τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες αισθητικής για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα μπορούν να συνδυαστούν με τη βουτολινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ, την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες κ.α.

  • Τα νήματα δημιουργούν επιπλοκές;

Γενικά τα νήματα δεν προκαλούν επιπλοκές. Σε περίπτωση όμως που εμφανιστούν περιορίζονται σε οίδημα ή εκχύμωση στην περιοχή εισαγωγής των νημάτων, η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η θραύση του νήματος είναι κάτι πολύ σπάνιο, το οποίο όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αφαίρεση και αντικατάσταση του νήματος από τον γιατρό.

  • Ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα νήματα;

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι :

  1. Η μη δημιουργία τομών και σημαδιών
  2. Το υλικό των νημάτων είναι πλήρως απορροφήσιμο οπότε ο κίνδυνος επιπλοκών είναι εξαιρετικά χαμηλός
  3. Ενισχύεται η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και έτσι τα αποτελέσματα διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα
  4. Δεν αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά και χαρίζουν αναζωογόνηση και λάμψη, αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο και βελτιώνοντας το περίγραμμα του προσώπου
  5. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.