• Τι είναι τα νήματα Silhouette Soft;

Τα νήματα Silhouette Soft αποτελούν την καλύτερη μη επεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Είναι ανώδυνη, με πολύ καλά αποτελέσματα και σπάνιες έως μηδαμινές παρενέργειες. Τα νήματα Silhouette Soft είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό οξύ, το οποίο περιέχει μικρούς κώνους από το ίδιο υλικό και διορθώνουν την χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό. Η διαδικασία κρατάει λίγα λεπτά με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και τα νήματα απορροφούνται πλήρως από τον οργανισμό.

  • Πώς δρουν τα νήματα Silhouette Soft;

Τα νήματα Silhouette Soft δρουν με δύο τρόπους. Αρχικά, κάνουν lifting του χαλαρωμένου δέρματος, μόλις στερεωθούν τα νήματα δίνοντας άμεσο και ορατό αποτέλεσμα και σε δεύτερο χρόνο αναδομούν τους ιστούς σταδιακά και με φυσικό τρόπο, εξαιτίας της δράσης του πολυγαλακτικού οξέως, το οποίο διεγείρει την παραγωγή του χαμένου κολλαγόνου και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, αποκαθιστώντας μέσα στο χρόνο τον όγκο και τη χαμένη ελαστικότητα του δέρματος.

  • Πώς εφαρμόζονται τα νήματα Silhouette Soft;

Τα νήματα Silhouette Soft εφαρμόζονται στο δέρμα με πολύ λεπτές βελόνες μετά από τοπική αναισθησία, χωρίς χειρουργικές τομές ή ράμματα. Ο σχεδιασμός τοποθέτησής τους και ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ( 1 ) ώρα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νημάτων είναι εμφανή αμέσως μετά τη θεραπεία και η βελτίωση του δέρματος συνεχίζεται για τους επόμενους τρεις( 3) με τέσσερις ( 4 ) μήνες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι περίπου 18 με 24 μήνες. Μετά την πάροδο των 2 αυτών χρόνων το πρόσωπο επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν πριν την τοποθέτηση των νημάτων.

  • Πότε μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία με νήματα Silhouette Soft;

Νήματα Silhouette Soft μπορούν να τοποθετηθούν και πριν την παρέλευση των δύο ( 2 ) ετών σε άλλες περιοχές του προσώπου ή ακόμα και στις ίδιες.

  • Πού εφαρμόζονται τα νήματα Silhouette Soft;

Τα νήματα Silhouette Soft μπορούν να τοποθετηθούν στα ζυγωματικά, το μέτωπο, το οβάλ και το λαιμό για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Τα νήματα Silhouette Soft μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες;

Τα νήματα Silhouette Soft μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες αισθητικές θεραπείες, όπως τη βουτολινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ, τη μεσοθεραπεία, τα Boosters, την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες κ.α. Αναλόγως όμως το συνδυασμό των θεραπειών θα πρέπει να τηρείται η σωστή σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

  • Τα νήματα Silhouette Soft παρουσιάζουν επιπλοκές;

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν από την εφαρμογή των νημάτων περιορίζονται στα οιδήματα, τις εκχυμώσεις και την πτύχωση του δέρματος, τα οποία διαρκούν λίγες ημέρες. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει θραύση του νήματος, τα οποίο εύκολα αφαιρείται και αντικαθίσταται από τον γιατρό.

  • Τα νήματα Silhouette Soft μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους;

Τα νήματα Silhouette Soft δεν εφαρμόζοντα σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες, σε όσους πάσχουν από οξείες ή χρόνιες φλεγμονές του δέρματος ή αυτοάνοσα νοσήματα και σε όσους έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο υλικό.