• Τι είναι τα νήματα PLLA;

Τα νήματα PLLA ανήκουν στην κατηγορία των νημάτων ανάρτησης και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα είναι το Poly-L lactid Acid. Πρόκειται για την τελευταία τάση στην αισθητική ιατρική παγκοσμίως, καθώς η τεχνική εφαρμογής τους είναι πολύ εύκολη, αλλά κυρίως αποτελεσματική και ακίνδυνη. Έχουν διαφορετικά μεγέθη ως προς το μήκος αλλά και το πάχος, για να χρησιμοποιηθούν στις ανάλογες περιοχές. Εφαρμόζονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, τεντώνοντάς το. Το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες που παράγονται γύρω από τα νήματα, δημιουργούν ένα ισχυρό φυσικό πλέγμα, το οποίο διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά την απορρόφησή τους.

 • Πώς εφαρμόζονται τα νήματα PLLA;

Τα νήματα PLLA έχουν στην επιφάνειά τους είτε στη μία τους πλευρά είτε και στις δύο αντικριστά είτε τρισδιάστατα προεξοχές σαν αγκύλες. Οι προεξοχές αυτές εφαρμόζονται σφιχτά στους ιστούς και με αυτόν τον τρόπο τραβώντας το νήμα, μπορεί να τραβηχτεί και το δέρμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Τα νήματα PLLA βρίσκονται μέσα σε μια λεπτή κάνουλα. Για να τοποθετηθεί το νήμα στο δέρμα, γίνεται μια λεπτή τρύπα με βελόνα και με αυτόν τον τρόπο εισχωρούμε την κάνουλα στην πάσχουσα περιοχή και ύστερα την αφαιρούμε. Έτσι το νήμα παραμένει στο δέρμα και ξεκινούν οι διεργασίες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται τα νήματα PLLA;

Τα νήματα PLLA εφαρμόζονται τόσο στο πρόσωπο και το λαιμό όσο και στο υπόλοιπο σώμα. Συγκεκριμένα στο πρόσωπο:

 1. Στα φρύδια για ανύψωσή τους και ανοίγματος του βλέμματος
 2. Στα ζυγωματικά, για τον τονισμό τους και την ανόρθωση του προσώπου
 3. Στις παρειές για σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος
 4. Γύρω από το στόμα για τη μείωση των ρυτίδων
 5. Στο διπλοσάγονο για σύσφιξη, ανόρθωση και τη μείωσή του
 6. Στο λαιμό για ανόρθωση, σύσφιξη και μείωση των ρυτίδων

Και στο υπόλοιπο σώμα:

 1. Στα μπράτσα
 2. Στο στήθος
 3. Στην κοιλιά
 4. Στους γλουτούς
 5. Στους μηρούς
 6. Στα γόνατα
 • Η τοποθέτηση των νημάτων PLLA είναι επώδυνη;

Πριν τοποθετηθούν τα νήματα PLLA στα σημεία εισόδου πραγματοποιείται στην περιοχή τοπική αναισθησία. Επίσης, οι κάνουλες που περιέχονται τα νήματα PLLA είναι πολύ λεπτές, κάτι που καθιστά την εφαρμογή σχεδόν ανώδυνη.

 • Πόσο άμεσα ορατά είναι τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Τα νήματα PLLA, όταν τοποθετηθούν, προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα σε ποσοστό 70 με 80%. Αυτά βελτιώνονται σταδιακά συνεχώς μέσα στο επόμενο διάστημα και διαρκούν 1,5 έως και 2 χρόνια.

 • Τι πλεονεκτήματα έχουν τα νήματα PLLA έναντι των νημάτων PDO;

Τα νήματα PLLA έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

 1. Ποιοτικότερος τύπος διέγερσης για τη σύνθεση του κολλαγόνου
 2. Ποιοτικότερο αποτέλεσμα σύσφιξης
 3. Ποιοτικότερο αποτέλεσμα ανόρθωσης
 4. Μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος, λόγω της βραδύτερης απορρόφησης και αποδόμησης του PLLA από τον οργανισμό.
 • Μπορούν τα νήματα PLLA να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες;

Τα νήματα PLLA μπορούν να συνδυαστούν με πολλές θεραπείες, όπως τη βουτολινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ, το Voluma, την απλά και την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, με καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια.