• Τι είναι τα νήματα Cogs;

Τα νήματα Cogs είναι νήματα 100% βιο-απορροφήσιμα ειδικού σχεδιασμού με άγκιστρα και θεωρείται η πλέον πρωτοποριακή μέθοδος μη χειρουργικής ανόρθωσης. Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη, αναίμακτη, σχεδόν ανώδυνη και χωρίς τομές. Τα νήμτα Cogs είναι προσαρτημένα σε μικροκάνουλες που μόλις εισαχθούν στο δέρμα και αφαιρεθούν, αφήνουν το εσωτερικό νήμα στην προκαθορισμένη θέση. Τα μικρά άγκιστρα που έχουν σε όλο το μήκος τους τα νήματα Cogs, συγκρατούν αποτελεσματικά το δέρμα στα σημεία που θέλουμε να γίνει η ανόρθωση. Ακόμα, εξαιτίας του ελεγχόμενου μικροτραυματισμού που προκαλούν στο εσωτερικό του δέρματος και του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα τα νήματα ( πολυδιοξανόνη ), ενεργοποιείται ο μηχανισμός παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης προσδίδοντας αισθητή βελτίωση και στην υφή του δέρματος. Τα νήματα Cogs είναι απολύτως ασφαλή, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και φέρουν πιστοποίηση CE. Μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού που υπάρχει χαλάρωση και σε άλλα μέρη του σώματος.

  • Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται τα νήματα Cogs;

Τα νήματα Cogs εφαρμόζονται στο πρόσωπο και το σώμα σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς αναλόγως το περιστατικό. Στο πρόσωπο εφαρμόζονται στις παρειές, το μέτωπο και το λαιμό κα στο σώμα στους βραχίονες, την κοιλιά, τους προσαγωγούς, τους μηρούς και τους γλουτούς.

  • Πώς εφαρμόζονται τα νήματα Cogs;

Αρχικά πραγματοποιείται η επιλογή των σημείων που θέλουμε να βελτιώσουμε και ο σχεδιασμός των σημείων που θα τοποθετηθούν τα νήματα Cogs. Από μια μικρή οπή που δημιουργείται , ο γιατρός περνάει τα νήματα, τα οποία τοποθετούνται  συνήθως ανά ζεύγη σε κάθε πλευρά. Αφού τοποθετηθούν στη σωστή πορεία, ο γιατρό τα τραβάει προς τα πίσω, ώστε να επιτύχει το γάντζωμα και την ήπια ανόρθωση. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά, ανάλογα την περιοχή και τον αριθμό των νημάτων που πρέπει να τοποθετηθούν.  Τα νήματα Cogs είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και δεν δημιουργούν επιπλοκές. Αμέσως μετά την εφαρμογή τους και για τις επόμενες 2 με 3 ημέρες υπάρχει μια μικρή πτύχωση. Επίσης, μπορεί μετά την εφαρμογή τους να εμφανιστούν μώλωπες και οίδημα στην περιοχή, τα οποία όμως υποχωρούν μετά από 7 με 10 ημέρες. Στα σημεία εισόδου των νημάτων εφαρμόζεται τις πρώτες ημέρες αντιβιοτική κρέμα.

  • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μεγάλο βαθμό, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας και συνεχίζουν να βελτιώνονται για τις επόμενες εβδομάδες. Το οριστικό αποτελέσματα από την εφαρμογή των νημάτων Cogs είναι ορατό μετά από ένα μήνα από την εφαρμογή τους. Οι ιστοί ανορθώνονται εμφανώς, καθώς τα συγκεκριμένα νήματα προκαλούν και ισχυρότατη διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και η υφή του δέρματος είναι πολύ πιο νεανική και φρέσκια και τα σημεία χαλάρωσης εξαλείφονται. Τα αποτελέσματα διαρκούν 12 με 16 μήνες.

  • Τι πλεονεκτήματα προσφέρουν τα νήματα Cogs;

Τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή των νημάτων Cogs είναι τα εξής:

  1. Η διάρκεια του αποτελέσματος, η οποία είναι 12 με 18 μήνες
  2. Η ανώδυνη σχεδόν εφαρμογή τους
  3. Η χρήση τοπικής αναισθησίας
  4. Τα πολλά σημεία εισόδου, τα οποία δίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.