• Τι είναι τα νήματα APTOS;

Τα νήματα APTOS είναι νήματα από πολυγαλακτικό και πολυπροπυλένιο, τα οποία ανταγωνίζονται το χειρουργικό lifting. Είναι πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό και στη διαδρομή τους έχουν ακίδες με διαφορετική κατεύθυνση η καθεμία σε σχέση με την προηγούμενη, ώστε να επιτυγχάνεται ακόμα πιο δυνατή έλξη. Εφαρμόζονται για την χαλάρωση του λαιμού, τη διόρθωση του περιγράμματος, την αντιμετώπιση των ρυτίδων θλίψης και των ριποπαρειακών ρυτίδων, την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και την ανόρθωση των βλεφάρων. Ακόμα με την κινητοποίηση παραγόντων ανάπλασης, επιτυγχάνεται εκπληκτικό αποτέλεσμα κάμψης και φρεσκάδας. Τα νήματα APTOS μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο σώμα, όπως όλα τα νήματα, όταν υπάρχει ανάγκη στήριξης και αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Η τοποθέτησή τυς γίνεται μόνο από ίστρους που διαθέτουν πιστοποίηση επάρκειας από την APTOS.

  • Είναι ασφαλή τα νήματα APTOS;

Τα νήματα APTOS είναι ασφαλή, καθώς έχουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και είναι πλήρως βιοαπορροφήσιμα.

  • Ποια είναι τα αποτελέσματα των νημάτων APTOS;

Τα αποτελέσματα από τα νήματα APTOS είναι απολύτως φυσικά, χωρίς κινδύνους αποτυχίας, παραμόρφωσης ή ουλών στο δέρμα.

  • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Το τελικό όμως αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 3 μήνες, καθώς τα νήματα APTOS δρουν αναπλαστικά, δηλαδή σιγά-σιγά μετά την τοποθέτησή τους.

  • Πώς τοποθετούνται;

Πριν τοποθετηθούν τα νήματα APTOS  μελετάται, σε όρθια θέση, η ανάγκη που έχει το πρόσωπο και ο λαιμός. Στη συνέχεια σχεδιάζονται τα σημεία εισόδου των νημάτων καθώς και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί. Γίνεται αποστείρωση των περιοχών που θα επέμβει ο πλαστικός χειρουργός και τοπική αναισθησία και στη συνέχεια τοποθετούνται τα νήματα APTOS.

  • Υπάρχουν παρενέργειες από τα νήματα APTOS;

Οι παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν είναι εκχυμώσεις και ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος, μπορεί να υπάρξουν ήπιες πιέτες δέρματος στα όρια του τριχωτού της κεφαλής, που σε δύο εβδομάδες εξαφανίζονται. Τέλος, μπορεί  να υπάρχει ένα αίσθημα έντονης έλξης για περίπου δύο εβδομάδες και ένα αίσθημα βάρους το πρώτο 24ωρο.

  • Σε τι διαφέρουν τα νήματα APTOS από τα υπόλοιπα νήματα;

Τα νήματα APTOS πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για χειρουργικά νήματα, καθώς για την τοποθέτησή τους χρειάζονται ειδικές συνθήκες αποστείρωσης. Συγκριτικά με τα νήματα PDO, που είναι κυρίως μεσοθεραπευτικά, ως προς τις δυνατότητες έλξης είναι για μεγαλύτερα προβλήματα χαλάρωσης και τα αποτελέσματά τους διαρκούν έως και δύο χρόνια εν αντιθέσει με τα νήματα PDO που διαρκούν μερικούς μήνες. Τέλος, μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα ακόμα και της ώριμης ηλικίας.

  • Ποια τα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες θεραπείες της αισθητικής ιατρικής;

Τα νήματα APTOS είναι μια ασφαλής, ανώδυνη μέθοδος διόρθωσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Το βασικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες θεραπείες έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα  παραμόρφωσης στο δέρμα, όπως μπορεί να συμβεί ύστερα από ένα lifting και  επίσης καμμία πιθανότητα υπερδιόρθωσης όπως μπορεί να συμβεί με το Botox και το υαλουρονικό οξύ. Ακόμα, τα νήματα APTOS μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να αντικαταστήσουν τα Fillers όλων των τύπων.