• Τι είναι η μεσοθεραπεία σώματος;

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης διαφόρων δερματικών προβλημάτων και ατελειών του δέρματος. Στη μέθοδο αυτή γίνεται έγχυση ειδικών ουσιών ενδοδερμικά, δηλαδή κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά από την δεύτερη κιόλας συνεδρία. Η διαδικασία αυτή είναι ανώδυνη, καθώς πριν την έγχυση εφαρμόζεται στην περιοχή αναισθητική κρέμα. Η μεσοθεραπεία σώματος είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος, η οποία  αντιμετωπίζει την κατακράτηση, την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και παράλληλα συσφίγγει την υπό θεραπεία περιοχή. Αυτά τα προβλήματα της κυτταρίτιδας και της συσσώρευσης λίπους εμφανίζονται συνήθως κατά το τέλος της εφηβείας και σημαντικό ρόλο παίζουν γενετικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες. Οι κακές διατροφικές συνήθειες , η καθιστική ζωή και το αυξημένο άγχος επιδεινώνουν την κατάσταση, οπότε η μεσοθεραπεία σώματος έρχεται να προσφέρει λύσεις σε αυτήν την κατάσταση. Εφαρμόζεται στους γλουτούς, τους μηρούς και γενικότερα σε οποιοδήποτε σημείο παρατηρείται τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα. Τα αποτελέσματα γίνονται αμέσως ορατά μετά το τέλος των προκαθορισμένων συνεδριών.

 • Ποια είναι η διάρκεια της επέμβασης και πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες;

Η διάρκεια κάθε θεραπείας είναι περίπου 1 ώρα, αν και πάντα εξαρτάται από τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε ατόμου. Αναλόγως την κατάσταση του σώματος και του ζητούμενου, αν δηλαδή πρόκειται για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, χαλάρωσης, τοπιού πάχους ή ακόμα και συνδυασμό αυτών, διαφοροποιείται το βάθος διείσδυσης των ειδικών βελόνων για την έγχυση του εξατομικευμένου μεσοθεραπευτικού cocktail. Συνήθως χρειάζονται 3 έως 6 συνεδρίες, κάθε 1 με 2 εβδομάδες, αναλόγως πάντα την περίπτωση. Για συντήρηση, συστήνεται η επανάληψη της διαδικασίας 1 με 2 φορές το χρόνο.

 • Τι ουσίες χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία σώματος;

Οι πιο συνηθισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, η καφεΐνη και η καρνιτίνη. Αυτά τα συστατικά είναι εγκεκριμένα για μεσοθεραπευτική χρήση και ασφαλή.

 • Τι οφέλη προσφέρει η μεσοθεραπεία σώματος;

Η μεσοθεραπεία σώματος βελτιώνει την υφή του δέρματος, βοηθά την μικροκυκλοφορία, ελαττώνει την ποσότητα λίπους στην περιοχή που εφαρμόζεται, μειώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού σε μεγάλο βαθμό και βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών.

 • Ποιες παρενέργειες μπορεί να παρουσιάσει η μεσοθεραπεία σώματος;

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της μεσοθεραπείας σώματος είναι οι εκχυμώσεις στα σημεία εισαγωγής της βελόνας, οι οποίες όμως εξαφανίζονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Άλλες σπανιότερες παρενέργειες είναι το τοπικό οίδημα, το ερύθημα και ο κνησμός.

 • Τι αποτελέσματα επιφέρει η μεσοθεραπεία σώματος και πόσο διαρκούν;

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από τις πρώτες συνεδρίες για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας σώματος, ο/η ασθενής παρατηρεί απώλεια του τοπικού λίπους και την όψη του δέρματος  πιο σφιχτή κι νεανική. Ακόμα, η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος είναι ορατή. Σαφώς για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξατομικευμένων συνεδριών που απαιτούνται.

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας σώματος;

Η μεσοθεραπεία σώματος προσφέρει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα

Αναλυτικότερα:

 1. Ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες
 2. Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 3. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο
 4. Οι τοπικές εκχυμώσεις υποχωρούν σε γρήγορο χρονικό διάστημα
 5. Δεν απαιτείται χειρουργείο
 6. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μεγάλη
 7. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυτταρίτιδας
 8. Βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα
 9. Είναι μια ασφαλής και εγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας