• Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου πρόκειται για έναν ενέσιμο τρόπο έγχυσης ουσιών στο μεσόδερμα, δηλαδή στο λίπος και το συνδετικό ιστό που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ανώδυνη μέθοδος που χρησιμοποιείται ώστε να διορθωθούν προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ουλές, ρυτίδες αλλά και η υφή του δέρματος. Πλεονεκτήματά της είναι η μη χρήση αναισθησίας, η μη δημιουργία τομών στο δέρμα και το γεγονός ότι ο χρόνος ανάρρωσης είναι μηδενικός και μπορείτε απευθείας να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η συντήρηση, μετά το τέλος των καθορισμένων συνεδριών, είναι μεγάλης σημασίας, διότι με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεία προσώπου θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Η συντήρηση γίνεται σε πιο αραιά διαστήματα, αλλά κρατά την επιδερμίδα σε μια υγιή κατάσταση.

  • Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία προσώπου;

Στη μεσοθεραπεία προσώπου χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα υλικά, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, πεπτίδια, αμινοξέα κ.α. που δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο δέρμα. Αυτά τα υλικά διοχετεύονται με ενέσιμο τρόπο στο μεσόδερμα.  Στην πάσχουσα περιοχή γίνονται πολλαπλές εγχύσεις του συστατικού. Κάθε τσίμπημα περιέχει μικρή ποσότητα αυτού του υλικού και ο πόνος μοιάζει με ελαφρύ τσίμπημα, καθώς η σύριγγα που χρησιμοποιείται είναι μικρή, με πολύ λεπτή βελόνα.

  • Τι πετυχαίνουμε με τη μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου ενυδατώνει απευθείας την επιδερμίδα και βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Λειτουργεί ευεργετικά στην περιοχή των ματιών βελτιώνοντας τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες. Ακόμα, συσφίγγει την επιδερμίδα και την κάνει να φαίνεται πιο υγιή προσθέτοντας λάμψη στην υφή και την όψη της, αποκαθιστά το δέρμα από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες με την έντονη αντιγηραντική δράση που προσφέρει. Επιπλέον συμβάλει στην αντιμετώπιση ουλών ακμής και δυσχρωμιών.

  • Η μεσοθεραπεία προσώπου προσφέρει άμεσα αποτελέσματα;

Η μεσοθεραπεία προσώπου προσφέρει άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με την όψη και την υφή του δέρματος να είναι φανερά βελτιωμένες. Για καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 5-7 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 25 περίπου ημερών. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι έτσι πιο ολοκληρωμένο, με την επιδερμίδα σαφώς πιο λεία και απαλή και τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους να έχουν μειωθεί. Η συντήρηση είναι σημαντικό κομμάτι για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

  • Πόσο επίπονη διαδικασία είναι η μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ανώδυνη μέθοδος. Η σύριγγα που χρησιμοποιείται για την έγχυση των ουσιών στο μεσόδερμα είναι πολύ μικρή με μια πολύ λεπτή βελόνα. Η αίσθηση που προκαλείται κατά τη διάρκεια είναι ένα μικρό τσίμπημα στην περιοχή που πραγματοποιείται η έγχυση του υλικού. Μετά από τη μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, καθώς πέραν του μηδενικού πόνου, δεν προκαλούνται σημάδια, ούτε αλλοιώνεται το σχήμα του προσώπου. Ένας ήπιος ερεθισμός που θα παρουσιαστεί υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

  • Μπορούν όλα τα άτομα να κάνουν μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου θα πρέπει να αποφεύγεται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, σε διαβητικά άτομα, καρδιοπαθείς, ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή και άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή καρκίνο στο πρόσφατο παρελθόν.