• Τι είναι το λίφτινγκ προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου είναι η αποτελεσματικότερη επεμβατική μέθοδος με την οποία αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό, δίνοντας του πιο νεανική εμφάνιση.

 • Ποιους αφορά το λίφτινγκ προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου αφορά άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στα μέσα της τέταρτης ή πέμπτης δεκαετίας της ζωής τους. Σαφώς και οι διαδικασία γήρανσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, για αυτό το κριτήριο που καθορίζει αν κάποιος πρέπει να προβεί σε λίφτινγκ προσώπου είναι το πόσο φανερά είναι τα σημάδια του χρόνου. Εξαρτάται δηλαδή από το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος, την ένταση των ρυτίδων και την αλλοίωση του περιγράμματος του προσώπου.

 • Ποια είναι η διαδικασία του λίφτινγκ προσώπου;

Η διαδικασία του λίφτινγκ προσώπου εξαρτάται από την τεχνική που θα ακολουθήσει  πλαστικός χειρουργός. Κοινό σημείο σε όλες τις μεθόδους είναι η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και το σημείο τομής. Η τομή πραγματοποιείται πάντα σε συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού της κεφαλής, μπροστά και πίσω από τα αυτιά. Ο χρόνος που διαρκεί η επέμβαση εξαρτάται πάλι από την τεχνική, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 34 έως 4,5 ώρες.

 • Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται για το λίφτινγκ προσώπου;

Στο λίφτινγκ προσώπου πραγματοποιείται συνδυασμός τοπικής αναισθησίας με μέθη.

 • Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών από το λίφτινγκ προσώπου;

Οι επιπλοκές στο λίφτινγκ προσώπου είναι πολύ σπάνιες. Ωστόσο αν εμφανιστούν είναι ήπιας μορφής και αντιμετωπίσιμες, όπως αιμάτωμα, φλεγμονή, τραυματισμός προσωπικού νεύρου κ.α.

 • Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ προσώπου;

Τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ προσώπου εξαρτώνται από την ποιότητα του δέρματος, το ρυθμό διαδικασίας της γήρανσης, την ηλικία που πραγματοποιήθηκε η επέμβαση και τον τρόπο ζωής. Συνήθως διαρκεί από 8 έως και 10 χρόνια. Σε περίπτωση όμως που το λίφτινγκ προσώπου έχει γίνει κατά την τέταρτη δεκαετία, όπου το δέρμα δεν έχει υποστεί μεγάλη φθορά, τα αποτελέσματα μπορεί να κρατήσουν και 5 χρόνια παραπάνω.

 • Μετά το λίφτινγκ προσώπου τι θα πρέπει να προσέξουν οι ασθενείς;

Αμέσως μετά το λίφτινγκ προσώπου θα παρουσιαστούν εκχυμώσεις και οίδημα στην περιοχή. Είναι απαραίτητο για μερικές ημέρες οι ασθενείς να φορούν ειδικό ελαστικό κορσέ στο πρόσωπο, ο οποίος βοηθά στην επανασυγκόλληση των ιστών και την ελαχιστοποίηση του οιδήματος. Ο πλαστικός χειρουργός θα συστήσει την εφαρμογή ειδικής αναπλαστικής κρέμας για τις ουλές. Μετά από 6 με 8 ημέρες, το οίδημα και οι εκχυμώσεις θα έχουν υποχωρήσει πλήρως και  θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς και οι τομές δεν είναι εμφανείς.

 • Μπορούμε να συνδυάσουμε κι άλλες αισθητικές θεραπείες με το λίφτινγκ προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με μη επεμβατικές θεραπείες, αλλά και με επεμβατικές. Οι μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να συνδυαστούν για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος είναι οι παρακάτω:

 1. Το peeling
 2. PRP
 3. Το fractional laser

Οι επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να συνδυαστούν με το λίφτινγκ προσώπου είναι:

 1. Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού που πραγματοποιείται συγχρόνως με το λίφτινγκ προσώπου
 2. Η βλεφαροπλαστική, η οποία πραγματοποιείται την ίδια ή την επόμενη ημέρα
 3. Η μεταμόσχευση λίπους για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου.