• Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση αποτελεί την αποτελεσματικότερη μη επεμβατική θεραπεία μείωσης του επίμονου τοπικού λίπους. Με την κρυολιπόλυση χρησιμοποιείται η τεχνολογία του ψύχους, η οποία καταστρέφει τα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού, χωρία να βλάπτει παρακείμενους ιστούς. Το λίπος διασπάται σε διάστημα1,5 με 2 μηνών, αφήνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

 • Πώς γίνεται η κρυολιπόλυση;

Αφού καθοριστούν τα ακριβή σημεία εφαρμογής, το είδος της κεφαλής και ο προσανατολισμός τους, εφαρμόζονται ειδικές προστατευτικές μεμβράνες για το δέρμα. Η αναρρόφηση των κεφαλών δημιουργεί ένα στιγμιαίο αίσθημα τραβήγματος και το αίσθημα ψύχους φεύγει μέσα σε λίγα λεπτά. Η διαδικασία δεν απαιτεί αναισθησία και διαρκεί 1 ώρα περίπου.

 • Ποια τα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης;

Η κρυολιπόλυση έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 1. Αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος που επιμένει ακόμα και με σωματική άσκηση και με σωστή διατροφή
 2. Εξαλείφει το τοπικό πάχος αναίμακτα, χωρίς πόνο και φάρμακα
 3. Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση
 4. Μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων και όχι το μέγεθός τους
 5. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα
 • Σε ποιους απευθύνεται η κρυολιπόλυση;

Απευθύνεται τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από το επίμονο τοπικό πάχος και είναι άνω των 16-18 ετών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμήνου ρήσης δεν συνιστάται η εφαρμογή της.

 • Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση;

Εφαρμόζεται:

 1. Σε γλουτούς για την αφαίρεση τοπικού πάχους
 2. Στους μηρούς (έσω, πρόσθιους, οπίσθιους) για την απώλεια πόντων
 3. Στα γόνατα
 4. Στο πλαϊνό μέρος της πλάτης
 5. Στα μπράτσα για σύσφιξη και αφαίρεση επιφανειακού λίπους
 6. Στην κοιλιά και το στομάχι
 • Πρόκειται για ασφαλή μέθοδος;

Πριν την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης λαμβάνεται το ιστορικό των ασθενών, οπότε αν υπάρχει σύνδρομο Raynaud, κνίδωση εκ ψύχους, κρυοπρωτειναιμίες και χρόνιες συστηματικές παθήσεις, αποκλείονται από τη θεραπεία.

Η ασφάλεια του δέρματος από πιθανά εγκαύματα από το ψύχος εξασφαλίζεται με τις ειδικές προστατευτικές μεμβράνες πριν την τοποθέτηση των κεφαλών. Η διαδικασία είναι σταδιακή και ελεγχόμενη και ακολουθεί τους φυσιολογικούς κυτταρικούς μηχανισμούς του σώματος.

 • Υπάρχουν επιπλοκές από την κρυολιπόλυση;

Πιθανές επιπλοκές από την κρυολιπόλυση είναι τα αιματώματα, μουδιάσματα, κνησμός, ήπια αίσθηση επιδερμικού πόνου και οίδημα λόγω κατανομής του μεσοκυττάριου υγρού.

 • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα από την κρυολιπόλυση;

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά 15 με 30 ημέρες μετά τη θεραπεία, το οποίο  εκτιμάται στην επόμενη συνεδρία. Τα τελικά αποτελέσματα επέρχονται σε 60 με 90 ημέρες και διατηρούνται ακέραια για όσο διάστημα τηρούνται οι βασικοί κανόνες ενός υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς τα λιποκύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά διογκώνονται με την εναπόθεση σωματικού βάρους.

 • Υπάρχει περίπτωση η κρυολιπόλυση να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Σε περίπτωση που η κρυολιπόλυση δεν δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτό οφείλεται σε λάθος αξιολόγηση της περιοχής σχετικά με την ποσότητα του λίπους και τη δερματική χαλάρωση, σε  λάθος τοποθέτηση των κεφαλών, στη μη επαρκή αναρρόφηση της λιποζώνης, μη επαρκής ψύξη του λίπους και μη επαρκής κρυσταλλοποίησής του.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να απευθύνεστε σε ιατρούς με γνώση στο αντικείμενο και εγκεκριμένα μηχανήματα.