Αυξητική χειλιών πραγματοποιείται για να βελτιστοποιήσει την όψη των υπάρχοντων χειλιών.

Τα χείλια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου. Για την ακρίβεια, κατέχουν κεντρικό ρόλο και τραβούν πάντα την προσοχή του συνομιλητή. Γι αυτό το λόγο, τα άτομα δίνουν μεγάλη σημασία στην αισθητική τους. Μεγάλη σημασία έχει το σχήμα και το σωστό μέγεθος των χειλιών. Αν λοιπόν ένα άτομο δεν είναι ικανοποιημένο με την εικόνα που έχουν τα χείλια του, μπορεί να καταφύγει στην αυξητική χειλιών, η οποία είναι η καλύτερη και μόνιμη λύση.

  • Ποιος είναι ο σκοπός της αυξητικής χειλιών;

Σκοπός της αυξητική χειλιών είναι να δώσουμε στα χείλια ένα φυσικό σχήμα και μέγεθος, που α ταιριάζει απόλυτα με το εκάστοτε πρόσωπο. Πρέπει λοιπόν να γίνεται με προσοχή, ώστε να μην υπερβάλουμε. Οι τεχνικές είναι πλέον αρκετές και επιλέγονται βάση του αποτελέσματος που θέλουμε να πετύχουμε.

  • Ποιοι είναι οι τρόποι  για την αυξητική χειλιών;

Οι τρόποι αύξηση των χειλιών είναι διάφοροι. Τα ενέσιμα υλικά για την αύξηση των χειλιών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα απορροφήσιμα και τα μόνιμα. Καλό είναι σε πρώτη φάση, να χρησιμοποιεί κανείς απορροφήσιμα υλικά, ώστε αν δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, να γνωρίζει ότι δεν θα είναι μόνιμα.

Το πιο συνηθισμένο υλικό για να γεμίσουμε τα χείλια μας είναι το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ένα διάφανο gel που εγχέεται στα χείλια, δίνοντας όγκο και σχήμα. Ακόμα, δεν προκαλεί καμμία αντίδραση στον οργανισμό και είναι απολύτως ασφαλές. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30 με 40 λεπτά. Η έγχυση μπορεί να γίνει σταδιακά και το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολής.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι περίπου 6 μήνες, αλλά συνήθως μετά από μερικές επαναλήψεις, τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο. Ακόμα όμως και σε περίπτωση που κάποιος θεωρήσει ότι το υλικό που μπήκε είναι πολύ, υπάρχει αντίδοτο. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει υαλουρονιδάση, η οποία είναι ένα ενέσιμο υλικό, το οποίο αφαιρει το υαλουρονικό οξύ σε 24 ώρες. Τα χείλια επιστρέφουν έτσι στην αρχική τους μορφή.

Η δεύτερη τεχνική αύξησης των χειλιών είναι αυτή με τη χρήση ενθεμάτων. Πρόκειται για μία πολύ ασφαλή μέθοδο, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Τα ενθέματα τοποθετούνται από 2 πολύ μικρές οπές στην άκρη κάθε χείλους. Οι οπές δεν αφήνουν ορατά σημάδια και μόλις υποχωρήσει το οίδημα δεν υπάρχει αίσθηση ξένου σώματος στα χείλια. Ακόμα, τα ενθέματα σιλικόνης δεν προκαλούν κάποια αντίδραση στον οργανισμό καθώς πρόκειται για ένα αδρανές υλικό.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αυξητικής χειλιών με ενθέματα (Permalip);

Τα πλεονεκτήματα με αυτή τη μέθοδο είναι τα εξής:

  1. Έχουν την υφή πραγματικών χειλιών’
  2. Δεν είναι εύκολα αντιληπτό
  3. Είναι ασφαλές και δεν δημιουργεί αντιδράσεις στον οργανισμό
  4. Αφαιρείται εύκολα
  5. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα
  • Πώς γίνεται η αυξητική χειλιών με αυτόλογα υλικά;

Στην επέμβαση με αυτόλογα υλικά χρησιμοποιούμε ιστούς από κάποιο άλλο μέρος του σώματος του ατόμου.

Η χρήση λίπους είναι η συχνότερη επιλογή για να αυξήσουμε τα χείλια. Αφού συλλεχθεί και επεξεργαστεί το λίπος, τοποθετείται στα χείλια. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασφαλή μέθοδο, καθώς τα εμφυτεύματα προέρχονται από το ίδιο το σώμα και δεν δημιουργεί αντιδράσεις στον οργανισμό.

Ένα μέρος των ιστών που έχουν τοποθετηθεί θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, ενώ το υπόλοιπο μένει για πάντα. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλει το άτομο, μέχρι να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.