• Τι είναι η ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών είναι η επέμβαση που βελτιώνει τη χαλάρωση της περιοχής των μηρών, αλλά κυρίως των έσω μηρών. Η χαλάρωση του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή απασχολεί πολλές γυναίκες της μέσης ηλικίας και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος. Αυτό δεν αποκλείει βέβαια και πιο αδύνατες γυναίκες από το πρόβλημα της χαλάρωσης στους έσω μηρούς κυρίως.

  • Πότε είναι απαραίτητη η ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών είναι απαραίτητη όταν η χαλάρωση είναι τέτοια που επηρεάζει τη συνολική εικόνα του σώματος. Το σώμα, με την πάροδο του χρόνου ή από εξωγενείς αιτίες, όπως η απουσία αθλητικής δραστηριότητας, χαλαρώνει. Με την ανόρθωση μηρών αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία αυτό το πρόβλημα και χαρίζεται συμμετρία σε όλο το σώμα.

  • Πώς γίνεται η ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών πραγματοποιείται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας 3και μέθης. Η τομή ξεκινά από την περιοχή του εφηβαίου και φτάνει κάτω από το γλουτό. Η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται κυρίως από το έσω μέρος των μηρών, καθώς εκεί η χαλάρωση είναι εντονότερη, από την πρόσθια και την οπίσθια επιφάνεια. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 με 2,5 ώρες, εξαρτάται όμως από το βαθμό της χαλάρωσης και από την ύπαρξη ή μη τοπικού λίπους. Πολλές φορές γίνεται και PAL λιποαναρρόφηση για να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος και η περίσσεια δέρματος. Έτσι βελτιώνεται η συνολική εικόνα του ποδιού. Αναλόγως την περίπτωση, μπορεί να γίνει και στο έξω μέρος των μηρών (τα ψωμάκια) ή τα γόνατα για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

  • Τι επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν από την ανόρθωση μηρών;

Οι επιπλοκές από μια ανόρθωση μηρών είναι πολύ σπάνιες. Αν προκληθούν, αυτές είναι τοπική φλεγμονή, αιμάτωμα ή μικρής έκτασης διάσπαση του χειρουργικού τραύματος, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται εύκολα.

  • Η ανόρθωση μηρών είναι επώδυνη επέμβαση;

Η αποθεραπεία της επέμβασης δεν είναι τόσο επώδυνη όσο απαιτητική, λόγω της θέσης των ουλών. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με συνταγογραφούμενα αναλγητικά. Σημαντική όμως είναι η υγιεινή των ουλών, καθώς θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά για την αποφυγή μετ4γχειρητικής φλεγμονής.

  • Οι ουλές από την ανόρθωση μηρών είναι εμφανείς;

Αρχικά οι ουλές είναι εμφανείς, αλλά με τον καιρό εξασθενούν. Οι τομές πραγματοποιούνται από τον πλαστικό χειρουργό σε σημεία όπου ακόμα και με μαγιό δεν θα είναι ορατές. Σε περιπτώσει όπου η χαλαρή είναι πολύ μεγάλη, μπορεί κάποιο σημείο της τομής να είναι ορατό.

  • Ποια είναι η μετεγχειρητική πορεία της επέμβασης;

Αμέσως μετά την επέμβαση εφαρμόζεται στην περιοχή ελαστικός επίδεσμος, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μείωση του οιδήματος. Η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και την επόμενη ημέρα αφαιρούνται οι παροχετεύεις. Ο χρόνος ανάρρωσης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, αλλά σε γενικές γραμμές μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και μετά από έναν μήνα στις καθημερινές της δραστηριότητες.

  • Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα από την ανόρθωση μηρών;

Τα αποτελέσματα από την ανόρθωση μηρών είναι εξαιρετικά και τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά μετά από τρεις μήνες και έχουν μόνιμο χαρακτήρα.