• Τι είναι η ανόρθωση βραχιόνων;

Η ανόρθωση βραχιόνων ( βραχιονοπλαστική ) είναι η επέμβαση κατά την οποία βελτιώνεται η εμφάνιση της περιοχής του βραχίονα, δηλαδή του μπράτσου. Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή εμφανίζεται συνήθως κατά την τέταρτη δεκαετία ( 40 ετών και άνω ), λόγω της φυσικής φθοράς του οργανισμού. Σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερες ηλικίες ως συνέπεια μεγάλης απώλειας βάρους. Η ανόρθωση βραχιόνων απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, καθώς σε εκείνες επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στους άνδρες. Με την ανόρθωση βραχιόνων βελτιώνεται η χαλάρωση του δέρματος και αφαιρείται το τοπικό λίπος με λιποαναρρόφηση. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και σε μέτριου βαθμού χαλάρωσης. Αναλόγως βέβαια την έκταση του προβλήματος, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τη μία είτε την άλλη μέθοδο ή και συνδυασμό αυτών για καλύτερα αποτελέσματα.

  • Ποια διαδικασία ακολουθείται στην ανόρθωση βραχιόνων;

Για την ανόρθωση βραχιόνων εφαρμόζεται αρχικά PAL λιποαναρρόφηση ώστε να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα λίπους και να μειωθεί ο όγκος των βραχιόνων. Εν συνεχεία πραγματοποιείται στην περιοχή της μασχάλης μια τομή και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος, ώστε ο βραχίονας να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Να σημειώσουμε ότι για την ανόρθωση βραχιόνων δεν απαιτείται γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιείται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και διαρκεί περίπου δύο ( 2 ) ώρες.

  • Ποια τα αποτελέσματα της ανόρθωσης βραχιόνων;

Με την επέμβαση βραχιόνων επιτυγχάνεται η εξαφάνιση του επιπλέον δέρματος που έχει προκαλέσει τη χαλάρωση και η ελαχιστοποίηση του περιττού λίπους. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας.

  • Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της ανόρθωσης βραχιόνων;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα, αρκεί να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο βάρους του σώματος.

  • Η ανόρθωση βραχιόνων μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές;

Είναι εξαιρετικά σπάνιο η ανόρθωση βραχιόνων να δημιουργήσει επιπλοκές. Παρόλα αυτά, μπορεί να εμφανιστούν κάποιες μικρές παρενέργειες, όπως η αργή επούλωση των τομών ή φλεγμονή σε τμήμα της μετεγχειρητικής ουλής.

  • Η ανόρθωση βραχιόνων είναι μια επώδυνη επέμβαση;

Η ανόρθωση βραχιόνων δεν συγκαταλέγεται στις επώδυνες επεμβάσεις. Ο μετεγχειρητικός πόνος περιορίζεται σε ένα ελαφρύ τράβηγμα. Πιθανότητα οιδήματος στην περιοχή υπάρχει, αλλά θα υποχωρήσει μέσα σε λίγες ημέρες.

  • Ποια είναι η μετεγχειρητική πορεία της επέμβασης;

Η ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της μόλις συνέλθει από τη μέθη, δηλαδή περίπου δύο ( 2 ) ώρες μετά την επέμβαση. Την επόμενη ημέρα θα πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο για να αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις. Οι οδηγίες από το γιατρό αφορούν τον καθαρισμό του τραύματος και η εφαρμογή ειδικού επιδέσμου για τον επόμενο μήνα, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθηθούν πιστά. Ο χρόνος ανάρρωσης βέβαια ποικίλει σε κάθε ασθενή. Τις πρώτες ημέρες απαιτείται προσοχή στις κινήσεις. Μετά από μια εβδομάδα η ασθενής θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία της. Η αποφυγή άρσης βάρους είναι αναγκαία για 15 με 20 ημέρες, όπως και η έντονη άσκηση για ένα ( 1 ) μήνα.