Τις τελευταίες δεκαετίες, η εξέλιξη στoν τομέα της πλαστικής χειρουργικής προσφέρει σε πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, εξαιρετικά αποτελέσματα με όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατικές επιλογές. Οι κυριότερες μη επεμβατικές θεραπείες μπορούν να διαχωριστούν σε θεραπείες απολέπισης, σε εφαρμογές laser, σε εμφυτεύματα ή ενέσιμα και στην έγχυση βοτουλινικής τοξίνης.

Τα ενέσιμα υλικά, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες, αλλά και τα μηχανήματα laser, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη θέση στις επιλογές των γυναικών  για λαμπερότερο και ομορφότερο δέρμα, απορρίπτοντας μια χειρουργική επέμβαση.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα, περιορισμένης έκτασης, τα οποία θέλουν να καθυστερήσουν ή και να αποφύγουν μια χειρουργική επέμβαση. Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών αντιγήρανσης και της πρόσφατης ανακάλυψης νέων βιοϋλικών, το αισθητικό αποτέλεσμα αυτών των θεραπειών δεν υπολείπεται σε τίποτα από αυτό των χειρουργικών τεχνικών. Με τις μη επεμβατικές θεραπείες αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες του προσώπου, η χαλάρωση του δέρματος, οι πανάδες, η κυτταρίτιδα, οι ευρυαγγείες, το πλεονάζον τοπικό λίπος, η τριχόπτωσης κ.α.

Βασικό χαρακτηριστικό των θεραπειών αυτών είναι ότι δεν απαιτούν από τα άτομα μεγάλο χρόνο αποχής ούτε από την εργασία ούτε από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ακόμα, οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται συνήθως με χρήση αναισθητικών αλοιφών ή τοπικής αναισθησίας, είναι ανώδυνες και τα αποτελέσματα, σχεδόν σε όλες από αυτές, είναι εμφανή από τον πρώτο καιρό.